تغذیه صحیح |
تغذیه
درست در عمل کاریست دشوار. این سختی بیشتر مربوط به کنارگذاشتن عادتهای
کهن و سالهای سال شیوه تغذیه نادرست است. اما تغذیه سالم حتما به معنای صرف
نظرکردن ازخوردنیهای دوست داشتنی و لذیذ نیست. اصل مطلب رعایت حد و مرز
در خوراک است. این مقاله دربرگیرنده ده دستور در جهت چگونگی تغذیه درست
میباشد. متنوع بخوریم! متنوع و به اندازه خورده و به تناسب در ترکیب مواد غذایی بایکدیگر توجه کنیم. در روز چندین بار غلات و به اندازه کافی سیب زمینی بخوریم! نان- ماکارونی-برنج- غلات و سیب زمینی منبع ویتامینها و مواد معدنی و fiber هستند و درعین حال کم چربی میباشند. درمورد سبزیجات و میوه- اصل پنج بار در روز را فراموش نکنیم! مصرف
پنج بار میوه و سبزیجات در روز ایدهال است. بهتر است که این محصولات -
تازه مصرف شده و یا در صورت امکان خیلی کم وکوتاه پخته شده باشند. یک بار
از این پنج بار، آب میوه مصرف کنیم. روزانه به اندازه کافی- لبنیات و حداقل یکبار در هفته ماهی بخوریم.گوشت و تخم مرغ هم به اندازه مصرف کنیم! لبنیات
و ماهی مواد غذایی زیادی مثل کلسیم در بردارند. ماهی منبع ید و selenium و
omega 3 میباشد. گوشت بهخاطر درصد زیاد آهن و ویتامین های B1 - B6 و B12
اهمیت دارد. مصرف 300 تا 600 گرم گوشت درهفته معمولا کافیست. در صورت مصرف
گوشت و لبنیات - نوع کم چربی آن پیشنهاد میشود. چربی - کم مصرف کنیم و از مواد پرچربی صرف نظر کنیم! مصرف
زیاد چربی باعث چاقی شده و می تواند ناراحتیهای قلبی و سرطان را به دنبال
داشته باشد. 70 تا 90 گرم چربی در روز - آنهم در صورت امکان روغن ویا چربی
های گیاهی کافی خواهدبود. فراموش نکنیم که مقدار زیادی چربی نامرئی در
محصولات گوشتی-مثل سوسیس و کالباس- و شیرینی ها و شکلات ها و محصولات
لبنیاتی وجود دارد... |